AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un katılımıyla Yeni şehir kapalı spor salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım programa yoğun katılım oldu. Salonun her tarafı AK Parti bayraklarıyla süslenirken programa gelenler salonun dolmasından dolayı programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Salonun hınca hınç dolduğu yeni şehir kapalı spor salonunda AK Parti 31 mart seçimleri öncesinde görkemli bir aday tanıtım programı gerçekleştirerek adeta gövde gösterisi yaptı.

Toplantının Açılış konuşmasını yapan AK Parti Rize İl başkanı İshak Alim, "Artık Türkiye eski Türkiye değil, yeni bir Türkiye var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle başlayan değişim, eski kalıplara sığdırılmış belediyecilik anlayışını büyük ölçüde değiştiren AK Parti Belediyeciliğini daha da geliştirmeyi zorunlu hale getirmiştir. Bizler de Rize'de başkan adaylarımızla bir gelecek vizyonu oluşturuyoruz. Rize'yi ileriye taşıyacak projelerimiz var. Devam eden projelerimizin yanında yeni proje hazırlıklarımız var, bu süreçte çalışmalarımızı milletimizle paylaşacağız. yeni talepleri ve ihtiyaçları belirleyerek hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Seçim süreci boyunca şehrin tüm çevreleriyle yakın bir iletişim ortamı oluşturarak Rize'mizin on yıllarını planlamayı ve bu planları da tek tek hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yeni dönemde Belediye başkanlarımızla birlikte Rize'deki hizmetleri çok daha iyi seviyelere taşıyacağız. Rize bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacaktır. AK Parti kadroları daha çok çalışacak ve inşallah il ve tüm ilçelerimizde bir kez daha AK Parti'nin zafer sancağını sallandıracaktır. "Dedi

Rize milletvekilleri adına konuşma yapan Gençlik ve Spor eski Bakanı Osman Aşkın Bak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan Rize'de AK Parti olarak Rize'nin tüm ilçelerine talip olduklarını belirterek bu doğrultuda tüm teşkilat mensuplarıyla birlikte gece gündüz demeden çalışacaklarını ifade etti.

Aday tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş salonda gösterilen coşkunun 31 mart seçimleri için çok büyük bir gösterge olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımızın özel talimatı ile onun memleketinde sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Burada gösterdiğiniz bu kararlılık, bu coşku 31 Mart seçimlerinin çok büyük bir göstergesidir. Rize kararını vermiş, sadece oy bakımından değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin arkasında olduğunu bugün burada göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş AK Parti'nin bir Türkiye partisi olduğunu belirterek, "AK Parti bir bölgenin partisi değildir. Biz doğunun ya da batının, kuzeyin ya da güneyin değil, bütün Türkiye'nin partisiyiz. 780 bin kilometrekarede kim varsa herkes bu hareketin içindedir. AK Parti medeniyet değerlerimize, kültürümüze, inançlarımıza bağlı bir partidir. AK Parti'nin kökü dışarıda değildir. Başkalarından emir, talimat almaz. Kültürde, sanatta, sanayide, üretimde, teknolojide millilikten yanadır, siyasette millilikten yanadır. Dedi

Millet gibi düşünmeyenlerin cumhurbaşkanı olamayacağını söyleyen Kurtulmuş, Milletin çarşısından, pazarından geçmeyen, milletin camisiyle mescidiyle işi olmayan, milletin tarihiyle kökleriyle irtibatı olmayan, milletin düşünde horon etmeyen, halay çekmeyen, cenazesinde ağıt yakmayan, velhasıl millet gibi olmayan milet gibi düşünmeyen, millet gibi inanmayan hiç kimse cumhurbaşkanı olamayacak. Size benzeyen kimse o cumhurbaşkanı olacak diye konuştu.

Kurtulmuş'un konuşmasının ardından AK Parti'nin Rize İlçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı

Ardeşen: Avni Kahya

Çayeli: Mustafa Baltacı

Çamlıhemşin : Osman Haşimoğlu

Derepazarı: Ahmet Ayhan Yıldız

Fındıklı: Mustafa Zorlu

Güneysu : Rıfat Özer

Hemşin : H.Kazim Bekar

İkizdere : Ali Fuat Yıldırım

İyidere : Saffet Mete

Kalkandere : Kenan Yıldırım

Pazar: Ahmet Basa

Salahra: Hasan Kara

Kendirli: Alaattin Serdar

Muradiye : Musa Sureyya Balcı

Tunca: Ahmet Naci Aytemiz

Büyükköy : Hamza Saruhan

Madenli : Necip Yazıcı

Editör: TE Bilisim