İl Başkan Alim mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Karadeniz'imizin güzide şehirlerinden olan Rize'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü anmaktayız. Birinci Dünya savaşı esnasında düşman işgalinden kurtuluş için 7'den 70'e bütün vatandaşlarımız birlik olmayı başarıp canlarını feda ederek çetin bir mücadele vermiştir. Bütün dünyaya örnek olacak bir mücadeleyle milletimiz, birlik olma ruhunu göstermiştir.

Aziz milletimiz tarihin bütün dönemlerinde hiçbir zaman esaret altında kalmamış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından ödün vermemiştir. 1. Dünya savaşında emperyalist güçlerin birlik olup üzerimize saldırmaları yurdumuzun dört bir taraftan işgale uğramasına sebep olmuştur. İstiklal Mücadelesi sürecinde tüm Anadolu'da olduğu gibi, Rize'mizde de Kuvayi Milliye ruhuyla bu mücadelenin önemli bir parçası olmuştur. 2 Mart, Rize halkının birlik beraberlik içerisinde verdiği İstiklal Mücadelesi'nin bir sembolüdür.

Bundan yüzyıl önce vatan topraklarımız nasıl işgal edildiyse bu gün de benzer senaryolarla ve farklı argümanlarla topraklarımızda benzer şartlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunun en büyük ve tarihsel olarak en yakın örneği 15 Temmuz hain darbe girişimidir. Milletimiz bu hain girişime karşı Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın birleştirici gücüyle karşı durmuştur. Milletimiz 100 yıl önce nasıl mücadele ettiyse, 15 Temmuz'da da aynı mücadeleyi göstermiştir.

Cennet vatanımızda oynanan oyunlar maalesef bitmemiştir. Sınırlarımızda terör örgütleri üzerinden oluşturulmak istenen kaos düzenine şahit olmaktayız. Kahraman ordumuz ve güvenlik birimlerimizle ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara ve kurulmak istenen tuzaklara gereken cevabı her daim vermekteyiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Rize'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlarım. Vatanımız uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi de acil şifalar diliyorum."

Editör: TE Bilisim