AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığına yönelik saldırıların faillerini yakalamak için yürütülen soruşturma kapsamında, Liman-İş ve Genel-İş sendikalarının da bulunduğu 21 adrese hava destekli düzenlenen operasyonda, çok sayıda belgeye el konuldu, bilgisayarların da imajları kopyaladı.


Operasyonda saldırıları düzenledikleri iddiasıyla aranan Hasan B. ile Muharrem K'ye ulaşılamadı ancak DHKP-C ile bağlantısı olduğu öne sürülen 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında DHKP-C'nin Ankara sorumlusu Gülten M. ile Genel-İş Sendikasında eylemcilerle bağlantısı olduğu iddia edilen Davut Ç'nin de bulunduğu öğrenildi.

Bu arada Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın yönettiği operasyona 400 polisin katıldığı belirtildi.


Liman-İş'teki arama sona erdi

Operasyon kapsamında, sabah 05.45'te Liman-İş Sendikası'nın genel merkez binasına gelen polis ekipleri, aramalarına başladı.

Dış kapıyı kırarak içeri giren polis ekipleri, kişi ve parmak izi araması yaptı. Yaklaşık 2 saat süren arama, saat 08.00 civarında sona erdi. Polis ekiplerinin, hiçbir evrak almadığı bildirildi.

Biz, demokratik kitle örgütüyüz

Türkiye Liman ve Kara Tahmil-Tahliye İşçileri Sendikası (Liman-İş) Genel Başkanı Önder Avcı, ise operasyondan apartman görevlisinin bilgisiyle saat 06.30'dan haberdar olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kapıları kırmışlar, parmak izi araması ve kişi araması yaptıklarını söylediler. Bize bildirmiş olsalardı binanın iki yıllık kamera kayıtları var, kendilerine bunları verirdik. Böyle bir operasyon böyle bir sendikaya yapılmamalıydı. Burası bir işçi kurumu. Bu kurum zan altında bırakılmamalıydı. Hasan Biber denilen şahıs eski genel başkanımızdır. 1999 yılında seçimi kaybetmiştir. Yapılanları doğru bulmuyoruz. Gereği neyse zararımızın, ziyanımızın ve psikolojik anlamda sendikanın ismi çok kötü biçimde lanse edildi, düzeltilmesi konusunda İçişleri Bakanlığından gerekli ilgi ve alakayı bekliyoruz. Bizim kimseden sakladığımız, gizlediğimiz bir şey yok. Biz, demokratik kitle örgütüyüz. Yapılanları şiddetle kınıyorum.''

Avcı, sendika genel merkezinde sadece kişi ve parmak izi araması yapıldığını, herhangi bir gözaltı olmadığını bildirdi.

İtibarsızlaştırma operasyonudur

DİSK ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, 24 saat rahatlıkla ulaşılabilecek insanlar olmalarına rağmen polisin sendika binalarını sabah kimseye haber verilmeden aranmasına tepki gösterdi.

Genel-İş Sendikasının DİSK'in en büyük sendikalarından biri olduğuna dikkati çeken Ekici, sendikalarını bugüne kadar demokratik mücadele konusunda hiçbir gücün yıldıramadığını söyledi.

Ekici, ''Sendikaları, muhalif kimlikli kurumları itibarsızlaştırmanın dün KESK'de, milletvekillerinde, KCK davasında olduğu gibi bugün de DİSK'e bağlı sendikalardan Genel-İş Sendikasına yapılan bir itibarsızlaştırma operasyonudur'' dedi.

Editör: TE Bilisim