Rize İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından "ÇOGEP Emanetiniz, Emanetimizdir Projesi" kapsamında hazırlanan "Hayat Dışarda" isimli bağımlılıkla mücadele konulu tiyatro oyununu sergileyen ve yıl içerisinde 3 bin izleyici kitlesine ulaşarak büyük beğeni toplayan öğrenciler için İl emniyet Müdürlüğünce mangal programı organize edildi.


Çay Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tiyatro ekibini oluşturan öğrenciler onuruna, İkizdere Sivrikaya Ovit Tüneli Şantiye alanında organize edilen programa Rize Valisi Kemal Çeber, İkizdere Kaymakamı Abdulhamid Uyar, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve diğer yetkililer katıldı.


Program esnasında kendi elleriyle pişirdiği köfte ve sucukları öğrencilerine ikram eden Vali Çeber, burada yaptığı açıklamada; "Son yıllarda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimiz ve ilgili tüm birimlerimiz bağımlılıkla mücadele konusunda yoğun mesai harcamaktadır. Bu yönüyle burada gerçekleştirilen etkinlik çok anlamlı ve güzel bir program oldu" dedi.


Bağımlılık denince akla ilk uyuşturucunun geldiğini belirten Vali Çeber, "Oysa günümüzde dijital bağımlılıktan tutun da sigaraya kadar bir çok bağımlılık türü var. Devletimizin asli görevi tüm bağımlılıklarla topyekun ve her boyutuyla mücadele etektir. Bizde Rize'de bu anlamda mücadelemizi ciddi bir şekilde yürütüyoruz. İl Emniyet Müdürlüğümüzce bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülen faaliyetlerin böylesine sosyal bir proje ile bütünleştirilmesi çok hoşuma gitti. Onun için bugün bende buradayım" şeklinde konuştu.


Rize'de bağımlılıkla mücadele konusunda sadece emniyet teşkilatının değil, ilgili bütün kurum ve kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının güzel faaliyetler icra ettiğini belirten Vali Çeber, bu yönde faaliyet gösteren, emeği geçen herkese teşekkür etti ve tiyatro ekibini oluşturan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Editör: TE Bilisim