Bakan Turhan'a programlarında AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin, ilçe belediye başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Turhan, daha sonra Merkez Bozkale Mahallesindeki TIR parkını inceleyip yapımı devam eden Salarha Tüneli'ne giderek yetkililerden çalışmaların son durumuyla ilgili bilgiler aldı. Güney Çevre Yolu'nu inceleyen Turhan, ardından Rize Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile bir araya geldi.

Turhan, belediye ziyaretinde yapmış olduğu açıklamada, 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değindi.

Seçimlerin hizmet yarışı olduğuna vurgu yapan Turhan, "Kamu hizmeti durmaz. Kişiler gelip geçicidir ama önemli olan millete yapılacak olan hizmetin kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi." dedi.

Doğu Karadeniz'in arazi şartlarının zorluklarına değinen Turhan, "Doğu Karadeniz kolay gelişim yakalayamamış yerleşim yerlerimizden. Rize merkeze kadar büyük sahil boyunca ilçelerimiz var. Karadeniz Sahil Yolu'nun yapılmasından sonra insanlara getirdiği avantajla yeni gelişim alanlarının planlanması önem arz ediyor. Biz de merkezi hükümet olarak bölgesel ve transit yolların geçtiği yerleşimlerdeki ulaşımı rahatlatmak ve şehirsel gelişim için yaptığımız projeler var. Rize için en önemlisi Dağ Dibi Yolu. Rize'nin ilçelere ulaşımını kolaylaştıracak ve şehir içi trafiğinin de Dağ Dibi Yolu'na çekilmesi ile rahatlamış olacak. Daha konforlu bir hizmet vermiş olacağız." diye konuştu.

Derepazarı-Kendirli, İyidere-İkizdere, Rize-Kalkandere, Güneysu-Büyükköy yollarını yaptıklarını belirten Turhan, "Çok önemli bir proje olan Salarha Tüneli'ni yapıyoruz. Salarha Tüneli'nin yapılmasıyla birlikte Rize'nin kentsel dönüşümüne çok önemli bir altyapı hizmeti de kazandırmış olacağımızı düşünüyorum. Bunun oluşturduğu fırsatları göz önünde bulundurarak Rize'mizin yeniden planlanmasında yeni şehir imar arsa üretiminde, imarlı alanların oluşmasında önemli bir katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Ziyarette Başkan Kasap, Bakan Turhan'a kendir ipinden üretilmiş Rize bezi hediye etti.

Turhan, Rize bezinin, ekonomik gelir sağlamaya devam ettiğini, bunun memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Turhan, belediye ziyaretinin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Güvenli İnternet Merkezi tırını dolaştı.

Turhan, Rize Valisi Kemal Çeber ile makamında görüştükten sonra yetkililerle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim