ORTA CAMİ AÇILIŞ İÇİN HAZIRLANIYOR

Karayolları ağı kapsamına alınan, menderes bulvarı ve Güney Çevre Yolu ile Dosma kavşağını birbirine bağlayacak olan Bulvar Projesinin gerçekleştirilmesi için Yeniköy Mahallesi Timya Vadisi'ne taşınan Orta Cami ibadet için gün sayıyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından projenin alanında gerçekleştirilen incelemede Başkan Kasap şunları ifade etti:

"Orta Camimiz aslına uygun olarak buraya taşınmış ve inşa edilmiştir. İnşaatında sonuna yaklaşılan camimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine hazır olup, en kısa sürede de ibadete açılacaktır"

Orta camide aynı zamanda elektrik tesisatı olarak : avizelerin, duvar apliklerinin,alttan ısıtma tesisat başlıklarının, klima elektrik tesisatının ve müezzin mahfili sistem mikrofon tesisatı tamamlandı. Dış cephede Bayburt taşından yapılan köşebent(baba) lere devam ediliyor.

RİZE BELEDİYESİ TARAFINDAN SOKAK HAYVANLARI İÇİN ANLAMLI BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLİYOR

Rize Belediyesi tarafından Taşlıdere Mahallesinde sokak hayvanları için yapılan anlamlı projede sona yaklaşıldı.

Taşlıdere mahallesinde yapılan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Proje alanında incelemelerde bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Belediyemiz tarafından yapılan bu projenin sokak hayvanlarının rehabilitasyon sorununa önemli ölçüde çözümgetireceğini belirtti.

Projenin çevre ihata duvarı çalışmaları da bittiğini de dile getiren Başkan Kasap, projenin büyük bir kısmının tamamlandığını belirtti.

RİZE KURBAN PAZARI VE HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ ALANI İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çiftekavak Mahallesi'ndeki eski mezbaha alanında 7 bloktan oluşan, inşaat alanı 32.000 m2 olan ve inşaat çalışmaları tamamlanan Rize Kurban Pazarında incelemelerde bulundu.

Başkan Kasap, "Rize Kurban Pazarı, Kurban Bayramları dışında ilimizde hayvancılık yapmak isteyenlere hayvan yetiştiriciliği için hizmet verecek. Bizler de bu sayede Rize'de eskiye nazaran gittikçe tükenmekte olan hayvancılık sektörünün önünü açmış olacağız" dedi.

6- 7 bin hayvan kapasiteli Kurban Pazarında geri sayımın başladığını ifade eden Belediye Başkanı Kasap, bu projenin Cumhurbaşkanımız tarafından yakın zamanda gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine yetişeceğini belirtti.
Proje incelemelerinde Başkan Kasap'a Başkan Yardımcıları da eşlik etti.

Editör: TE Bilisim