Resmi Gazetede yayınlanarak Yürürlüğe giren "Çay İşletmelei Genel Müdürlüğü'nün Taşra Teşkilatında İstihdam edilecek Mühendis,Eksper ve Tekniker Pozisyonlarına ait Sınav ve atama Yönetmeliği " kurumda çalışan personelde hayal kırıklığı yarattı. Konuyla İlgili olarak CHP Rize İl Başkanlığı basın açıklaması yaptı. Yapılan Basın Açıklaması.

"08 Kasım 2018 günü tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çaykurdaki mühendis eksper ve teknikerlere ait sınav ve atama yönetmeliğinde Kurumun kendi bünyesinde çalıştırdığı 1000 civarında mühendis eksper ve teknikeri bir kez daha hayal kırıklığına ugratmistir.

Madem ki bu mühendisleri ve eksperleri istihdam etmeyecektiniz bunlara niçin ümit verdiniz.Aileleri bunları 4 aylık geçici işçi olsunlar diye mi okutup emek sarf etti.Bir ümitle yıllarını çalışarak geçiren bu arkadaşların onların çalışması gereken kadroya başkalarını çalışmasını istemek bir hak gaspı degil midir?

Bunların suçu koşulsuz size ve AKP yöneticilerine inanmak mıdır?

Konuyu yakından takip ettiğimizi CHP Rize İl Örgütü olarak hakkı hukuku adaleti birgün mutlaka saglayacagimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Saltuk DENİZ
CHP Rize İl Başkanı

Editör: TE Bilisim