Rize İl Sağlık Müdürlüğünce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında görevli Rehber Öğretmenler ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) personellerine "Davranışsal Bağımlılık, İntiharı Önleme Farkındalık Programı, Gençlik Merkezi Hizmet Modelleri, Mobing, Denetimli Serbestlik ve Kronik Ruhsal Hastalıklar" konularında eğitim programı düzenlendi.

Program Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Seçkin Karaoğlu'nun programı tanıtan açılış konuşması ile başladı.

Karaoğlu, konuşmasında çocukların üzerine büyük bir emeğe sahip olan öğretmenlerin ve meslek elemanlarının mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunlarda hangi kurumlara çocukları veya ailelerini yönlendirebileceği, kurumlar arası işbirliği ile çocuklara daha faydalı hizmetler sunulabileceğine konusunda mesleki becerilerini attırmaya yönelik gerçekleştirilen eğitim programının önemine vurgu yaptı.

Söz konusu eğitim programı için Müdürlüğümüzün yanı sıra Rize Gençlik Merkezi, Adalet Bakanlığına bağlı Personel Eğitim Merkezi, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve ilimizde görev yapan Psikiyatri Uzmanı ile işbirliği içerisinde eğiticiler görevlendirilmiş ve tam günlük eğitim programı gerçekleştirilmiştir.

Eğitimin ilk oturumunda Müdürlüğümüze bağlı 01 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezi'nde görevli Psikolog Güneş Süer Davranışsal Bağımlılık, İntiharı Önleme Farkındalık Programı hakkında sunum yaparken, Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı ise 10-29 yaş arası gençlere yönelik ilde sunulan hizmet modelleri hakkında bilgilendirme yaptı.

İkinci oturumda ise Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi Müdürü Tahsin Kara Mobing konusunda interaktif bir şekilde ön test uygulayarak sunumu gerçekleştirdi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görev yapan Öğretmen Mehmet Emin Akan katılımcılara denetim serbestlik uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra Rize Devlet Hastanesinde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şima Ceren Pak ise Kronik Ruhsal Hastalıklar konusunda sunumunu gerçekleştirildi.

Eğitim sonunda öğretmenlere ve meslek elemanlarına katılım belgeleri takdim edilerek eğitim program tamamlandı.

Editör: TE Bilisim