Birleşmiş Milletler verilerine göre 2050 yılında Dünya nüfusunun 9,8 milyar kişiye ulaşacağı ve bu nüfusun yarıdan fazlasının şehir merkezlerinde yaşayacağı öngörülüyor. Günümüzde ise Türkiye nüfusunun yaklaşık 72'si şehir merkezlerinde yaşıyor.

Kaynakların hızla tüketilmesi, altyapı üzerindeki yükün ve mobilite ihtiyacının artması, ekonomik baskının daha fazla hissedilmesi, enerji kaynaklarının gittikçe azalması ve yetersiz kalması, çevre sorunlarının çoğalması tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de büyük sorun haline geliyor.

Kentsel büyümenin getireceği karmaşıklığı yönetmek ve yaşam kalitesini arttırmak için yeni çözümlerin bulunması gerekiyor.

Mevcut durum göz önüne alındığında; Yerel yönetimlerin Akıllı Şehircilik kapsamında kaynakları daha verimli yönetmesini sağlayan, kentsel hizmetleri teknolojinin imkanlarından faydalanarak, şehir sakinlerine daha etkin biçimde ulaştıran, zaman tasarrufu sağlayan ve kentsel yaşam kalitesini arttıran sistemlerin kullanılmasına gerek duyuluyor.

Editör: TE Bilisim