Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün'ün de eşlik ettiği incelemelerin ardından Vali Çeber, yaptığı açıklamada; Dua Tepesi'nde yer alan Kıble Dağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camiinin Güneysu'nun hatta Rize'nin simgelerinden biri olduğunu belirterek, "Buradaki camiinin temeli 1800'lü yıllara dayanıyor. En son Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapılan ve 2014 yılında hizmete açılan bu cami yoğun ilgi görüyor. Buraya gelen ziyaretçiler, hem bu manevi ortamda dua ve ibadet ediyor, hem de bu eşsiz doğa manzarasını görme şansını yakalıyor" dedi.


Vali Çeber, köylerde yaptığı incelemelere ilişkin olarak da; Rize'nin yağış rejimi ve coğrafi yapısı gereği gerçekleştirilen yatırımların büyük bölümünün 'doğayı kontrol altına almayı hedefleyen' yatırımlar olduğunu belirtti ve "Eğer bu coğrafyada yaşıyorsak, bu yatırımları yapmak zorundayız. Çünkü haklımız hizmetin en iyisini hak ediyor" şeklinde konuştu.


Güneysu programının son bölümünde Güneysu Spor Salonunda, Güneysu Spor Kulübü ile Yozgat Bozok Spor Kulübü arasında oynanan ve Güneysu Spor Kulübünün 29-28 skorla kazandığı Hentbol 1. Lig müsabakasını izleyen Vali Çeber, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada; "Alınan bu sonuçla Güneysu Spor Kulübü Hentbol Süper Lige çıkma konusunda büyük bir avantaj yakalamıştır. Bunun için tüm sporcularımızı, teknik heyeti ve idarecilerimizi kutluyorum. İnşallah gelecek sezon Hentbol Süper Liginde mücadele edeceğiz. Çünkü Güneysu'da bu potansiyel var" dedi.

Editör: TE Bilisim