Saadet Partisi Ardeşen Belediye Başkan Adayı Sait Eksilmez bir otelde gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelerek seçim vaatlerini açıkladı. Seçimlerin birileri tarafından hizipleşmeye götürülmek istendiğini kaydeden Saadet Partisi Ardeşen belediye Başkan Adayı Sait Eksilmez, "Biz Saadet Partisi olarak kimseyle kavga etmeden projelerimizi açıklayarak birebir vatandaştan oy isteyerek bir seçim geçireceğiz Saadet Partisi olarak Türkiye' nin her seçim bölgesinde tek başına seçime gireceğiz. Bizim başka partilerle ittifak yaptığını söyleyenler, ülkenin çıkarı için değil koltuk çıkarı için yalan üretenlerdir. Sayın Cumhurbaşkanı bu yerel seçimlerde 94 ruhundan bahsediyor. 94 ruhu Milli Görüşün belediyelerde yazdığı destandır. At sahibine göre kışnar atasözümüz var. 1994 te Milli Görüş Türkiye çapında olduğu gibi Ardeşen' de de belediyeyi kazanmıştır. Ardeşen Belediyesi Milli Görüşte iken destanlar yazdır. Ama ne zaman ki belediye AKP' ye geçti. O zaman borç batağına sürüklendi" dedi.

Saadet Partisi Ardeşen Belediye Başkan Adayı Sait Eksilmez, Belediyeyi kazandıklarında sportif amaçlı gençler için özel proje üreteceklerini kaydederek, "Biz 1 Nisan' da belediyeyi aldığımızda 4 mega projemiz olacak. Kısa ve orta vadede bu projeleri tamamlamayı düşünüyoruz. Bu projeler içme suyu, enerji üretimi, çöp arıtma projesi ve hayvan barınaklarıdır" dedi.

Dört mega projeden Belediyeye ekstra kaynak sağlayacaklarını kaydeden Ardeşen Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Sait Eksilmez, "Şu an Ardeşen ilçe merkezinde kuyu suyu kullanıyoruz ve Türkiye' nin en pahalı suyunu biz istiyoruz. Biz göreve geldiğimizde suyu yüzde elli oranında fiyatını düşüreceğiz. İlçe içme suyu projesine tespit ettiğimiz 2 kaynaktan 2500 rakımdan kaynak suyu getireceğiz. İki yılda su projesini belediye imkanlarıyla tamamlayacağız" dedi.

Eksilmez yasalar gereği belediyeler bir megavat enerji ürettiklerini kaydederek, " Ardeşen belediyesi aylık 250 bin lira elektrik parası vermektedir. Biz göreve geldiğimizde Fırtına deresinin Tunca vadisi kolunda bir HES santralı kurup 1 megavat gücünde enerji üreterek belediyeye kaynak sağlayacağız. HES santralini ihale yoluyla değil belediyenin kendi şirketleri üzerinden yapıp daha az maliyetle santralı yapacağız" dedi.

SP Başkan Adayı Eksilmez, " Ardeşen sanayi çarşısının arkasında çöpler için bir alan oluşturulmuş. Yazın koku ve sinekten o bölgeden geçilemiyor. Karşıdan Ayder turistik bölgesine gidiliyor. Bu rezaleti ortadan kaldırmak için çöp ayrışma tesisi kurarak çöpleri sıkıştırıp satacağız. Bu gün çöp döküm alanı olarak kullanılan yeri de turizme kazandırıp piknik ve safire alanı yapacağız" dedi.

SP Ardeşen Belediye Başkan Adayı Eksilmez ilçede mahalle ve köylerde vatandaşların 2200 büyükbaş hayvan beslediğini kaydederek, "İlçe merkezinde 798 büyükbaş hayvan besleniyor. Biz göreve geldiğimizde değişik bölgelerde hayvan barınakları yaparak hayvancılığı teşvik edeceğiz. Diğer projelerimizi zaman zaman kamuoyuna açıklayacağız. Ayrıca projelerimizi kitapçık haline getirip vatandaşımıza dağıtacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim