"Doğu Karadeniz'den, Rize'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum, Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Yok. Bizde Doğu Anadolu var, Güneydoğu Anadolu var, Karadeniz var, Akdeniz var, Orta Anadolu var, Ege var, Marmara var, 780 bin kilometrekare ile Türkiye var. Şimdi bunlara gönül verenlere sesleniyorum; Bay Kemal sen kimlerle kol kola gezdiğini görüyor musun? Sözde İYİ Parti siz kimlerle kol kola olduğunuzu görüyor musunuz? Saadet Partisi sen kimlerle kol kolasın? Rahmetli Erbakan Hocamız kalksa acaba bunlara ne derdi? Ah kardeşlerim ah, ne hallere düştük, ne hallere.

Şu hale bak durmadan yatıyorlar, kalkıyorlar 'Atatürk'ün partisi.' Atatürk'ün partisinin bunlarla ne işi var? Şu CHP'ye 31 Mart'ta sandıklarda bir Osmanlı tokadı vurmaya var mıyız? Onun için Türkiye'nin neresinde benim Rizeli hemşehrilerim varsa, bunları telefonlarla arayacak mıyız? Hepsini arayalım, hepsine bu durumları anlatalım. Ne diyor? 'Bizim arkamızda PKK var' diyor, 'Bizim arkamızda YPG var' diyor. Hanımefendi, bizim arkamızda da halk var, Halk var, Halk."

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hükmüne ram ol, yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol." ifadelerini aktaran Erdoğan, "Bizim yolumuz bu ama onların yolu da onlar da İmralı'daki terörist başına sırtını dayıyor, hey gidi hey. İşte bunlara 31 Mart'ta gerek Batı'da, gerek Doğu, Güneydoğu, her yerde gereken dersi inşallah hep beraber vereceğiz." dedi.

Editör: TE Bilisim