10. ve 11. Sınıfların katıldığı 10 kişilik öğrenci ekibi, Bogaziçi üniversitesi görme engelliler bilişim laboratuvarıyla iletişime geçip görme engellilerin kendilerinin belirlemiş oldukları kitapları seslendirmek istediklerini belirttiler. Görme engellilerinin en çok YKS´ye hazırlık kitaplarına ihtiyacı olduğu belirlendi. Çalışmanın Felsefe alanına katkı sağlamak için olması sebebiyle görme engelliler için YKS´ye hazırlık Felsefe kitabı seslendirildi. Öğrencilerin okuduğu Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı Felsefe test kitabı seslendirmesi Boğaziçi Üniversitesi GETEM bölümü tarafından onaylandı.

Çalışmada öğrencilerin diksiyonu düzgün ve gönüllü olmalarına dikkat edilerek kendilerine seslendirme kurallarıyla ilgili bilgiler verildi. Hazırlanan DEMO onaylandıktan sonra öğrenciler tarafından hummalı bir çalışma başlatıldı. Ev ortamlarında yapılan seslendirmeler okulda Felsefe öğretmeni Bahar YÜKSEL tarafından yapılan düzenlemelerle GETEM'e gönderildi. Çalışma GETEM tarafından onaylandıktan sonra resmi sitesinde yayınlandı.

Bu sosyal sorumluluk projesine gönüllü olarak katılan öğrenciler, Hüsnanur TARAKÇI, Derya AŞIK, İremsu EKŞİ, Hatice Beyza EKŞİ, Beyzanur GÜVELİ, İrem MUTLU, Nazlıcan KOPUZ, Yağmur KOPUZOĞLU, İrem KUL ve Felsefe öğretmeni Bahar YÜKSEL´i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Editör: TE Bilisim