Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayan ve onların yetişmesinde tüm zorluklara rağmen fedakarca, vefakarca çalışan öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktırlar. Öğretmenlerimizin ve öğretmenlik mesleğinin her birimiz ve toplum için ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu tekrarlamaya lüzum yok. Hayatımızı aileden sonra şekillendiren hiç kuşkusuz ki öğretmenlerizdir. Yol göstericimiz ve Kutsal kitabımız Kur'an'ı Kerim'in ilk ayeti "Yaradan Rabbinin adıyla oku" olan bir dinin mensubu olarak öğretmenlerimizin icra ettiği görevin ne kadar kutsal ve değerli olduğunu daha iyi anlamaktayız.


Eğitim ve öğretim bir ülke ve millet için çok önemlidir. Bu anlamda İktidarımız da yatırımları planlarken eğitime büyük önem vermiştir. Öğretmen atamalarından eğitimde teknolojinin yaygınlaştırılmasına kadar birçok reform hayata geçirildi. Yeni okullar, akıllı tahtalar, üniversiteler, okullarda kitap dağıtımı ve benzeri birçok yenilik öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunuldu. Tüm bu yatırımlarla her alanda olduğu gibi eğitimde de 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz.


Bu duygu ve düşüncelerle en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlarım. " dedi

Editör: TE Bilisim