Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında ilde görev yapan gazetecilerin katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

Rize Sağlık Kompleksinde gerçekleştirilen toplantıya Tepe'nin yanı sıra Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Hizmetler Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu ile ajans temsilcilerinin yanı sıra yazılı ve görsel basının çok sayıda temsilcisi katıldı.

Tepe, öncelikle basın mensuplarına yeni sağlık teşkilatı yasasından bilgi vererek, ilde sunulan sağlık hizmetleri başta olmak üzere nöbetçi eczanelerinin planlanması, şehir hastanesinde gelinen nokta, başta doktor olmak üzere yardımcı sağlık personelini ihtiyacı, birinci basamak sağlık hizmetlerinde başta kanser olmak üzere ücretsiz yapılan sağlık taramaları olmak üzere birçok konuda paylaşımda bulundu.

Kanser tarama programları kadınlarda 30, erkeklerde 50 yaşında başlamakta olduğunu belirten Tepe, "30-65 yaş arası her kadın 5 yılda bir rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası her kadın 2 yılda bir meme kanseri, 50-70 arası her kadın ve erkek 2 yılda bir bağırsak kanseri taramalarını yaptırmalıdır." dedi.

Vatandaşlarımızın rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve bağırsak kanseri taramalarınızı Aile Sağlığı Merkezinize ve KETEM Merkezimize başvurarak ücretsiz yaptırabileceklerini hatırlatan Tepe, "Kadınlarımızın kendi sağlıkları açısından son derece büyük önem arz eden ve ücretsiz olan bu hizmetten faydalanmaları elbette ki kendi yararlarına olacaktır." diye belirtti.

Eksikliklerinin farkında olduklarını ve bunları hep birlikte aşacaklarını belirten Tepe, şunları kaydetti:

"İl genelinde sağlık tesislerimizde tıbbi cihaz noktasında önemli bir eksikliğimiz yok. Fakat bazı branşlarda doktor eksikliğimiz zaman zaman yaşanabiliyor. Bunları da gidermek adına Bakanlık düzeyinde çalışmalarımız gece gündüz sürüyor. Önümüzdeki aylarda İnşallah sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza Çocuk Nöroloji Uzmanını ilimize kazandırdığımızı duyuracağız. Bunun için yoğun çaba gösteriyoruz. Vatandaşlarımız sürekli il dışına gitmek zorunda kalıyor. Bunu önlemek için özellikle çocuk yan dallarındaki ihtiyaçlarımızı gidermek istiyoruz"

İlimiz artık hasta sevki etmek yerine sunduğu kaliteli hizmet ve özverili hekimleri sayesinde artık hasta alan bir il konumuna geldiğini belirten Tepe, "Bu talebi karşılamak için yeterli yatak sayımız ve fiziki mekan sorunlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Derdimiz vatandaşımızın sağlığı. Bunun için de ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Tepe, gazetecilere çağrıda bulunarak, çevresinde veya yakında sosyal ve ekonomik alanda yardıma muhtaç, sağlık hizmeti almakta zorlanan tüm vatandaşlarımızı bizlere yönlendirmeniz durumunda her türlü yardımda bulunacağının bilgisini de verdi.

Editör: TE Bilisim