Ligin ilk yarısında şanssızlıklar nedeniyle 9 beraberlik ve 1 galibiyet elde ettiklerini hatırlatan Kartal, "Beraberliklerden 2-3 galibiyet alsaydık, çok daha rahat yerlerde olurduk. Çaykur Rizespor'u herhangi bir sıkıntıya sokmamak kaydıyla ara transferi iyi yapalım istedik. Güçlü bir ekip kuralım, o ekiple de yolumuza devam edelim diye 7 transfer yaptık. Bu transferlerin de hemen hemen hepsi takımda oynuyor. Yani fire vermedik." diye konuştu.

İyi bir ara transfer dönemi geçirdiklerinin altını çizen Kartal, "Bu ekiple de sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Transferleri, hocamız, sportif direktörümüz ve biz hep beraber yaptık. Dikkatli olmamız lazım çünkü diğer takımlar da mücadele peşinde. Bana göre ligdeki takımların arasında uçurum fark yok, hepsinin gücü birbirine yakın. Yukarıdaki takımlarla arada büyük bir aralık yok. İyi mücadele verip, bir an önce yukarılara gitmemiz lazım. Kimin düşeceği belli değil." değerlendirmesinde bulundu.

Kartal, ligin ikinci yarısında çok daha iyi neticeler alacaklarına olan inancını dile getirerek, "Takımımızın düşme hattının birkaç basamak üstünde olması lazım. Herhangi bir şanssızlık olmazsa, mevcut ekibimiz daha yukarılarda olacak düşüncesindeyim, olacak da." ifadelerini kullandı.

Başkan Kartal, 6 maçta toplanan 16 puanın kendisini mutlu ettiğini kaydederek, "İlk yarıda yaşadığımız stresi hatırladıkça üzülüyorum ama ikinci yarıda bambaşka bir takım olduk. Buldozer gibi önümüze geleni ezip geçiyoruz. Bu başarı haftalar ilerledikçe devam edecek" dedi

Editör: TE Bilisim