Rize İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada. İlimiz sınırları dahilinde yer alan karaya çıkış noktaları ile birlikte tüm karaya balıkçı barınaklarında yapılan denetimlerde gerek ilimizde avlanan gerek ilimiz dışından gelen balıkçı tekneleri (gırgır) denetlenmiştir. İl Müdürlüğümüz su ürünleri kontrolörleri ve Sahil Güvelik Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilmekte olan bu denetimlerde avlanan ürünlerin yasal boylarının üstünde olduğu görülmüştür.


1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında özellikle gırgır teknelerinde yapılan denetim ve kontrollerde ise avlanılan ürünlerin çoğunlukla hamsi olduğu ve ürün boylarının asgari yasal boy üzerinde olduğu görülmüştür. Avlanan ürünlerin bir kısmı piyasaya, bir kısmı soğuk hava deposuna ve bir kısmının da balık unu ve yağı fabrikalarına gönderildiği de ayrıca tespitlerimiz arasında yer almaktadır. Rize Haberleri


Gerçekleştirilmiş olan denetimlerimizde rastlanılan, denizlerimizde kullanılması yasak olan misina ağlarına da el konulmuştur. Yıl boyu gerek karaya çıkış noktaları ve diğer balıkçı barınakları, gerek toptan ve perakende satış yerlerinde denetimlerimiz devam edecektir. Denildi.

Editör: TE Bilisim