Meslek tercihi ve kariyer planlamasında öğrencilere ışık tutmak, yön göstermek ve örnek olmak maksadıyla müftülüğümüz tarafından Kur'an kursu öğrencilerine yönelik başlatılan "Kariyer Günleri" projesi bu yıl da devam ediyor.

Yatılı Kur'an Kursu Öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Kariyer Günleri Projesinin ilk ayağı Pekmezli Kur'an Kursu'nda gerçekleştirildi. İl Müftümüz İsmail Yalçın, Müftü Yardımcılarımız Naci Çakmakçı ve Abdullah Köseoğlu ile birlikte Pekmezli Kur'an Kursu öğrencileriyle bir araya geldiler. İl Müftümüz İsmail Yalçın genç öğrencilere gençlik döneminin öneminden söz ederek gençliğin görev ve sorumlulukları hakkında nasihatte bulundu.

Ayrıca İl Vaizlerimizden Mehmet Kazdal Ketenli, İbrahim Canbazoğlu Akpınar, Akif Köse de Veliköy Kur'an Kurslarımızda moral ve motivasyonun artırılması, mesleğe teşvik ve gençlik çağının önemi konularını içeren programlara katılarak öğrencilere bilgi verdiler.

Bu çerçevede öğrencilerimize hafızlık eğitiminin ehemmiyetinden bahsedildi. Özellikle hafızlığın muhafazası için gerekli olan tatbikatın nasıl olması gerektiği tecrübe paylaşımı yapılarak anlatıldı. Ayrıca kişinin hafızlık eğitiminden sonraki hayatlarında hangi meslekte olursa olsun hafızlığın kendileri için oto kontrol vazifesi göreceği ve bu anlamda hafızlığın kendileri için bir avantaj sağlayacağı örneklerle belirtildi. Son olarak Kur'an'ın bir hayat kitabı olduğu, dolayısıyla kişinin mükellef olduğu andan itibaren hayatını Kur'an'a göre tanzim etmesi gerektiği vurgulandı ve 'Kur'an'ı düzgün okumak, doğru anlamak ve hayata eksiksiz bir şekilde tatbik etmek temel şiarımız olmalı' cümlesiyle Kur'an'ın gönderiliş amacına değinildi.

Programlarda, öğrencilerin sorduğu sorular cevaplandırıldı.

Editör: TE Bilisim