2018 Yılı Tarım Sigortaları Uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Yakup Şanal Toplantı Salonunda düzenlendi. Toplantıya TARSİM Giresun Bölge Müdürü Sayın Bülent YAŞAROĞLU, İl Müdürümüz Sayın Şafak BULUT, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tarım Danışmanlarımız, Tarımsal Birlikler, Muhtarlarımız katıldı.


İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Şafak BULUT açılış konuşmasında; geçmiş yıllarda don, sel ve heyelan gibi afetlerin yaşandığını ve meydana gelen bu afetlerden çok sayıda çiftçinin zarar gördüğüne dikkat çekerek, çiftçilerimiz tarafından tarım sigortalarının öneminin daha iyi anlaşılabilmesi için eğitim toplantısını düzenlediklerini belirtti. Meydana gelen afetlerden dolayı sigorta yaptıran üreticilerimizin zararlarının TARSİM tarafından karşılandığını söyleyerek, üreticilerimizin olası bir afet karşısında mağdur olmamaları için 2019 yılı içinde Tarım Sigortaları uygulamalarında yer alan ürünler doğrultusunda zaman kaybetmeden sigorta yaptırmaları gerektiğini söyledi.


TARSİM Giresun Bölge Müdürü Sayın Bülent YAŞAROĞLU, Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2018 yılı uygulamaları, bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları hakkında katılımcılara bir sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu. Tarım sigortasının tanımıyla sunumuna başlayan Bölge Müdürü; tarım sigortalarının sistemi, mevzuatı, çalışma usulleri, uygulamalarda yaşanan sıkıntılar, sahada yaşanan problemlerin çözümü, hayvan hayat sigortalarının yeni uygulamaları konularında geniş bilgi verildi. Ayrıca Bölge Müdürü sistemin kar amacı gütmediği aksine üreticimizi desteklemek, ürünlerini teminat altına almak kısacası kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla yürütüldüğünü ifade etti.


Çiftçinin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Bölge Müdürünün sunumuyla; Tarım sigortalarının önemi, istenilen seviyelere yükseltilmesi için bir adım daha atılmış oldu. Bu tür toplantılarda; karşılıklı fikir alışverişleri sayesinde sahada karşılaşılan sorunların çözümünde önemli aşamalar kaydedilmektedir. Bölgede zor şartlar altında üretim yapmaya çalışan üreticimizi özellikle genç çiftçilerimizi daima güçlü kılmak, emeklerinin karşılık bulmasını sağlamak ve herhangi bir afet durumunda mağduriyet yaşamalarının önüne geçmek için sigortacılık faaliyetlerinin ısrarla üzerinde durmaktayız.
Toplantı, üreticilerin soruları cevaplandırıldıktan sonra sona ermiştir.

Editör: TE Bilisim