Okullarımızın aile birliği başkanları ile bir araya gelen KOÇAK okul aile işbirliğinin önemine vurgu yaparak "Eğitim öncelikle aile de başlar ve okullarda devam ederek bütün yaşam boyu süren bir süreçtir. Eğitim sürecinde en önemli görev ise öncelikle ailelere düşmektedir. Aile bu görevini yerine getirirken Okul hayatın içinde, hayat için ve hayatla beraber teşkilatlanmak ve faaliyette bulunmak zorundadır. Unutmamak gerekir ki, her okul çevresinden etkilenmek ve çevresini etkilemek gibi iki görevi beraber yapmak durumundadır. Dolayısıyla okul ile aile arasında yeterli ilişki ve birlik sağlanırsa okulun başarı seviyesi ve bu oranda eğitim kalitesi de artarak öğrencinin potansiyeline ulaşılması kolaylaşır. Okul akademik anlamda üzerine düşen tüm görevleri kusursuzca yerine getirse bile, çocuğun başarısı için bu yeterli değildir. Öğrenci davranışlarında ve disiplin konusunda ailelerin etkisi en az okul kadar önemlidir. Aileler okul ile ilişki kurduğu gibi aileler arasında da iletişim kurmalı ve sorunlara karşı ortak çözüm üretmek adına bir araya gelmelidir." dedi.

Ailenin okul ile ilişkisinin önemini vurgulayan Müdürümüz KOÇAK okullarda yapılacak çalışmalarla ilgili "Okul Aile Birliği okulun ihtiyaçlarının karşılanmasında okul müdürünün en önemli yardımcısıdır. Okullarda yapılan her türlü çalışmanın hayata geçirilmesi için tüm velilerimizin desteğini sağlamak gerekir. Her veli taşın altına elini koyup birlik ve beraberlik içinde destek verirlerse istenilen başarı elde edilir. Eksikleri söylemekle sorun çözülmez. Bir sorun varsa herkes kendi payına düşeni üstüne alıp, sorunun çözümüyle ilgili mücadele etmelidir. Bu elbette ki zor ve engebeli bir süreçtir. Planlamak, uğraşmak, çaba göstermek fedakarlık ister, zaman ister, çalışmak ister. Çok yorulacaksınız, uğraşacaksınız. Ancak biz de bu süreçte sizlere her türlü desteğe hazırız." dedi.

Şube Müdürlerimiz Zafer HAŞİMOĞLU ve Mehmet KİBAROĞLU'nun da katıldığı toplantıda okullarımızın ekonomik ve sosyal imkanları, bu durumların eğitim öğretime katkısı, eğitim öğretimde fırsat eşitliği sunulan bireylerin başarısı, hedeflenen çalışmalar üzerine yapılan konuşmanın ardından Müdürümüz KOÇAK katılımcıların istek ve sorunlarını dinleyip, fikir alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilisim