Rize OSB Bölge Müdürü Hasan Günal'ı ziyaret ederek OSB'nin son durumu hakkında detaylı bilgiler aldı. Ziyaret sonrası MÜSİAD Rize Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri inşaat çalışmaları devam eden ve üretime geçen yatırımları yerinde de inceledi.

Başkan Taylan ziyaretle ilgili yapmış olduğu açıklamasında, "Ülkelerin dünyadaki değerleri ürettikleri ürün ve çıkardıkları güçlü markalarla belirlenmektedir. Bu yüzden üretmek ve marka çıkarmak zorundayız. OSB'lerde bu yolda ilerlemenin en önemli merkezleridir. Yatırımcılarımızın inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Üretime geçen fabrikalarımızı ziyaret ederek imalatlarını yerinde görmek, bizleri ilimiz ve ülkemiz adına heyecanlandırdı. Fakat ilimizin yatırımcıyı çekebilmesi için coğrafi konumuna ve diğer etkenlere bakıldığında teşvik sisteminde Rize'nin 5. Bölgede yer alması durumunda Organize Sanayi Bölgemize yapılan yatırımlar da bir üst teşvik sınıfı olan 6. Bölge imkanlarından yararlanacaktır.

Ayrıca OSB'de faaliyet gösteren firmaların ihtiyacına göre firmalarımıza nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla meslek liselerimizin OSB'mizle iş birliği içerisinde bölümlerini oluşturması gerekmektedir. Bu konuların takibi ve ilgili yerlere iletilmesi konusunda üzerimize düşen görevi yapacağız." Dedi.

Editör: TE Bilisim