Toplantıya, İl Genel Meclisi Üyelerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Rize Belediye Meclisi Üyesi Dursun Bilgili ve İl Özel İdaresi Birim Müdürlerinden İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Lale Özdem, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Yunus Emre Ayar ile Encümen Müdürü Ahmet Yıldırım katıldı.

31 Mart Yerel Seçimler öncesi Rize'yi karış karış dolaşan ve vatandaşlarla bütünleşen AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin, yoğun çalışmaları arasında 6,5 yıl başkanlığını yaptığı İl Genel Meclisini ziyaret etti.

İl Genel Meclisinin kendisi için iki dönemlik bir okul olduğunu ifade eden Metin, Rize Belediye Başkan Adaylığım bir yana geçmişte meclis başkanlığı ve meclis üyeliği yapmış biri olarak buradayım. 2005 yılında çıkan 5302 sayılı yasa ile kimliği değişerek yerel parlamentoya dönüşen il genel meclisimiz, aradan geçen 15 yılda tanınırlığını, işlevini ve faaliyetlerini arttırmış ve arttırmaya da devam etmektedir. Bu çerçevede yerel yönetimlerin önemi daha iyi anlaşılmaktadır. Rize Belediye Başkan Adayı olarak çıktığımız bu yolda ben değil biz duygusuyla vatandaşlarımızla gönül gönüle verip çözümler üreteceğiz. Gönül belediyeciliğinin en önemli esaslarından olan Biz ve Birlikte Başarmak duygusunu çalışmalarımızla harmanlayıp yolumuza devam edeceğiz. Çalışmalarımızı sürdürdüğümüz bu dönemde bizi meclise davet eden Meclis Başkanımız ve Meclis Üyelerimize misafirperverliklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, meclis çalışmalarında başarılar diliyorum " dedi.

Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin'in İl Genel Meclisini ziyaret etmelerinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Rahmi bey, meclisimizin sevilen ve eskimeyen başkanlarındandır. Kendisinin Eğitimci, Meclis Başkanı ve İş Adamı olarak edindiği bilgi, birikim ve tecrübeyle ilimize büyük hizmetler kazandıracağına olan inancımız tamdır. Bu anlamda bizlerin de her daim destekçisi olacağımızı bilmesini isterim. Yoğun programına rağmen davetimizi kırmayıp bizleri ziyaret eden Rahmi Beye, şahsım ve meclisimiz adına teşekkür ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim