İstanbul da faaliyet gösteren 27 derneğin bir araya gelmesiyle oluşan Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Recep Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri Rize Valisi Kemal Çeber'i makamında ziyaret etti.


RİDEF Genel Başkanı Albayrak, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; Rize ili, ilçeleri ve köylerinin kalkınmasına ve imarına hizmet için üyeler arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma amacıyla yöresel temelde kurulan Rize ili, ilçeleri ve köylerinin derneklerini kapsayan tüzel kişiliğe haiz sosyal bir teşekkül olduklarını belirtti. Albayrak, ayrıca sosyal faaliyetleri toplumun beklentilerini karşılayacak şekilde gerçekleştirmek, eğitim, kültür, turizm, sanat, tarih, spor ve ekonomi alanında Rize'ye katma değer üretmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.


Rize Valisi Kemal Çeber, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; "Rize'nin kültürünü, doğal güzelliklerini, folklorunu, yöresel ürünlerini ve mutfağını tanıtmak için gerçekleştirdiğiniz faaliyetleri biliyorum. Siz ve sizin gibi sivil toplum kuruluşlarınca yapılan bu tanıtım faaliyetleri ile her geçen yıl Rize'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında artışlar olmakta. Rize'de sağlam bir turizm alt yapısı oluşturma amacıyla bundan önce olduğu gibi bundan sonrada birlikte çalışmalar yürüteceğiz" dedi ve Rize için gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı RİDEF nezdinde bütün üye derneklere teşekkür etti.


Vali Kemal Çeber'i gün içerisinde ziyaret edenler arasında 3 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Türüt, Rize Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Çelik ve Tokatlı hemşerileri Rize Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Adem Amaç, Cumhuriyet Savcısı Saffet Yılmaz ve Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Soylu'da yer aldı.

Editör: TE Bilisim