31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde rekor oy ile Rize Belediye Başkanlığı görevini devir alan Rahmi Metin'in çalışacağı kadrolar netleşiyor.

Yeni dönemde görev yapacak Teknik Başkan Yardımcısı Olarak Muhittin Aydın BİLSEL'in ve İdari İşler Başkan Yardımcısı Olarak Kemal GENÇ'in atandığı bildisi alındı.

Başkan yardımcılarının görev dağılımları önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Kemal Genç Kimdir?

1968 yılında Rize'de doğdu. İlkokulu Rize'de, Ortaokul, Lise ve Üniversiteyi İstanbul'da okudu. Mesleki kariyer için UNEM Üniversitesi İşletme Bölümü (Uzaktan Eğitim), AÖF Yerel Yönetimler ve Uluslararası İlişkiler eğitimi devam etmektedir. Askerliğini komando olarak Güneydoğuda yaptı.

1989 - 1994 yılları arasında aile şirketi, inşaat, gıda ve turizm firmalarında çalıştı.

1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde memur olarak göreve başladı. Çeşitli kademelerde görev aldı.

1999- 2004 yılları arasında Eminönü Belediyesi Özel kalem Müdürü ve İdari Mali İşler Müdürü olarak görev yaptı.

2004-2009 döneminde Beyoğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü, Kültür Müdürü ve Basın Yayın koordinatörlüğünü aynı zamanda yürüttü. ( 2007 yılında Başkan Yardımcısı oldu )

2009 - 2014 tarihlerinde Başkan Yardımcısı olarak, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Veteriner Müdürlüğü, Çevre Şefliği ve Zabıta Müdürlüklerinden sorumlu olarak görev yaptı.

Muhittin Aydın Bilsel Kimdir?

1975 yılında rize de doğdu. Kocaeli üniversitesi endüstri mühendisliğinden mezun oldu.

Çeşitli ticari faaliyetlerde bulundu.

2009 yılında ve 2014 yılında il genelmeclisi üyesi olarka görev yaptı.

Evli ve 4 çocuk babası.

Öte Yandan;

09 Nisan 2019 Tarihinde gerçekleştirilen yeni dönem ilk meclis toplantısı ile Rize Belediyesi'nin yeni meclisinde başkan vekillikleri ile divan katipleri, encümen üyeleri ve komisyon üye seçimleri yapılmıştı;

Rize Belediye Meclisi 1. Başkanvekilliğine Mehmet Cevdet Akmehmet, Meclis 2. Başkanvekilliğine Ahmet Öztürk getirilirken;

Encümen üyeliklerine Burak Çakıroğlu, Abdülkadir Öksüz ve Handan Hacıosmanoğlu;

Divan katipliği seçiminde asıl üyeliklere Abdullah Karali ve Şeyma Özcan seçilirken, yedek üyeliklere ise Derya Uzun ve Sümeyra İslamoğlu seçilmişti.

Editör: TE Bilisim