İlimizde muhtelif tarihlerde meydana gelen afetler nedeniyle hak sahibi kabul edilenlerin daimi iskanlarını sağlamak üzere kalıcı afet konutları edindirilmesine dair iş ve işlemler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Valiliğimizce (İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) yürütülmektedir.

Bu bağlamda TOKİ Başkanlığının İlimizde yapmış olduğu "Rize Merkez Hamamderesi (Timya Vadisi) Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamındaki 759 konuttan geriye kalan 24 konut, AFAD Başkanımız Sayın Mehmet GÜLLÜOĞLU ve Valimiz Sayın Kemal ÇEBER'in girişimleri sonucunda AFAD Başkanlığımız tarafından satın alınmıştır.


26.02.2019 tarihinde Valilik Hizmet Binasında yer alan Ayder Toplantı Salonunda, Müdürlüğümüzün koordinesinde Rize 3. Noterliğince yapılan kura çekilişi ile İlimiz Merkezinde 2016 yılı öncesi afetzede durumuna düşen 23 hak sahibi vatandaşımıza konutları teslim edilmiştir. Rize Haberleri


İl Afet ve Acil Durum Müdürümüz Sayın Şakir KURK tören öncesinde yaptığı konuşmada "Bu konutların TOKİ'den satın alınmasında önemli katkıları olan Sayın Valimiz Kemal ÇEBER ve AFAD Başkanımız Sayın Mehmet GÜLLÜOĞLU'na teşekkür ederek, konutlarını teslim alacak ailelere afet konutlarının afetsiz ve huzurlu bir yuva olması temennisinde bulundu. İl Müdürümüz konuşmasının devamında; şu anda 400 civarında bir afetzedenin konut beklediğini, Mart ayı içinde Yağlıtaş Mahallesinde 88 afet konutu inşaatının ihale edileceğini, Taşlıdere Mahallesinde 96 afet konutu yerinin kamulaştırma çalışmasını başlattıklarını, kalan afetzedelere de TOKİ'nin İlimizde yapacağı konutlardan satın alınmak suretiyle konut teslimlerini yaparak tüm afetzedelerin sorunlarını çözeceklerini sözlerine ekledi."


Kura çekimi sonrası afetzedelere konutların anahtarları teslim edildi.

Kaynak:Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

Editör: TE Bilisim