2 günde ayıklanan 2 buçuk ton hamsi Ekrem Orhon Turizm Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfak bölümünde görevli 2 öğretmen, 16 öğrenci ve belediye personeli tarafından 30 metre uzunluğundaki ızgarada pişirildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmalarının ardından ızgaranın başına geçen Vali Kemal Çeber ile Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da pişirdikleri hamsileri vatandaşlara ikram etti. Festival kapsamında düzenlenen en kısa sürede hamsi yeme yarışmasını ise, 3 dakikada ekmek arası hamsiyi yiyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Fatih Gürleyen kazandı. Vali Çeber ve Belediye Başkanı Kasap, yarışmacılara hediyelerini takdim etti. Kemal Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağmura rağmen yoğun katılım olduğunu belirterek, keyifli bir festival gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hamsi denilince akla zeki insanlar geldiğini söyleyen Vali Çeber, "Hamsi denilince aklımıza zeka, espri, olumlu anlamda uyanıklık, çeviklik ve atiklik geliyor. Biz de bu günde vatandaşlarımızla birlikte ızgara başına geçtik." dedi. 4.'cüsünü düzenlendikleri hamsi festivalinde vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Reşat Kasap "4.'sünü düzenlediğimiz Hamsi Festivali yağmura denk geldi. Tabii hamsi yağmursuz olmaz, Rize'de yağmursuz olmaz. Rize'nin geleneksel havası bu. 2 buçuk ton hamsi temizlendi. Çok güzel bir atmosfer olacağına inanıyorum" dedi. Yöresel sanatçı Cimilli İbo tarafından verilen konserde vatandaşlar horon halkaları oluşturdu. Cimilli İbo sahnede anlattığı Karadeniz fıkralarıyla da izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Editör: TE Bilisim