Vali Kemal Çeber Başkanlığında, Rize'de ki kurumlar arasındaki koordinasyonu ve etkili iletişimi sağlamak amacıyla, Rize Öğretmenevinde düzenlenen "Haftaya Başlangıç" toplantılarının bu haftaki bölümünde Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ercüment Yüksel Cinel ve Rize Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Günal birer sunum yaptı.

Toplantının son bölümünde Vali Kemal Çeber, yaptığı değerlendirmede ilk olarak sunumlarından dolayı ilgili müdürlere teşekkür ederek; Rize'de görev yapan kurum amirlerinin alanlarına çok hakim olduğunu, bu hakimiyetin de işlerin koordinasyonuna olumlu olarak yansıdığını belirtti.

Vali Çeber, 01 - 03 Mart tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Rize'de ağırladıklarını ve Rize'de ki kurum amirlerinin işlerine olan hakimiyetinden dolayı da bu süreçte hiçbir aksama yaşanmadığını belirterek, bundan dolayı başta İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm kuruluşlarını amirlerine ve personeline teşekkür etti.

Rize'nin genel anlamda bir sanayi şehri olmamasına rağmen Rize Organize Sanayi Bölgesine yoğun ilgi olduğunun altını çizen Vali Çeber, "Altyapı çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olan Rize O.S.B'ne ilgi oldukça büyük. Bu alanda faaliyette bulunan fabrikalara baktığınızda hepsi de büyük ve isim yapmış bilindik firmalar. Buda Rize O.S.B'nin ne denli tercih edildiğinin bir göstergesidir. Rize O.S.B'de ikinci etap çalışmalarına başlanmış durumda. Belirlenen yenin alanların da O.S.B. katılmasıyla hem fabrika sayısı artacak hem de istihdama büyük bir katkı sağlamış olacak" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim