Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ve Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen ''Milletin Sesi Mehmet Akif İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması'' ilk etabı bugün koordinatör okul konferans salonunda yapıldı.

 

Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih YELKENCİ, Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Vedat MAZGAL, Yarışmacı Okulların Yöneticileri ve Öğrencilerin Yakınları İştirak etti.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih YELKENCİ yaptığı konuşmada; ''Biz burada minik öğrencilerimize İstiklal Marşımızı benimsetmek, milli beraberlik ve istiklal ruhunu aşılamak için çabalıyoruz. Onların hepsi birinci, hepsi ayrı ayrı değerli.'' dedi.

 

Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Vedat MAZGAL; '' Öncelikle bu denli önemli ve manevi değeri yüksek bir organizasyonun koordinatörlüğünü üslendiğimiz için sonsuz mutluluk duyuyoruz. Bizler eğitimci olarak istiklal ruhunu gelecek nesillere aktarmak ile yükümlüyüz bu neden ile bu tip organizasyonları önemsiyor ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.''dedi.

 

Rize Genelinde 12 İlkokulun birincilerinin performans sergilediği yarışmada;

 

Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu İlkokulu, Özel Çözüm İlkokulu, Gündoğdu 29 Ekim İlkokulu, Doğuşçay İlkokulu, Şevket Yardımcı İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, Hüseyin Yardımcı İlkokulu, Vakıflar İlkokulu, Pehlivantaşı İlk Okulu, Veliköy Uzun Mustafa Kopuz İlkokulu, Şehit Nedim Çalık İlkokulu, Taşlıdere Gazi İlkokulu, Çay İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri yarıştı.

 

Yarışmada İlk 3'e Giren Okul ve Öğrenciler Şu Şekilde;

 

1. Çay İlkokulu - Ali KARAKAN

2. Vakıflar İlkokulu - Ümmihan Halime KAR

3. Kurtuluş İlkokulu - Evin Yağmur AVLUK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim