Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 istasyonlarında kullanılmak üzere gönderilen 4x4 beş adet tam donanımlı ambulanslar 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğine teslim edildi.


Sağlık Bakanlığından Rize'ye gönderilen ambulanslar Merkez 2 Nolu, Merkez 7 Nolu, Merkez 9 Nolu, Çayeli 2 Nolu ve Ardeşen 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları tarafından kullanılacak.


Ambulanslar Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr.Talip Başak tarafından istasyon sorumlularına dağıtım töreni eşliğinde teslim edildi.


İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen yeni 4x4 nitelikteki ambulanslarımız ilimize gelerek İl Ambulans Servisi Başhekimliğine teslim edildi." dedi.


Yeni ambulansların gerek ilçelerin vaka yoğunluğuna gerekse de mevcut ambulansların kullanım ömrüne göre planlandığını belirten Tepe, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımızın fiziki imkanları güçlendirildiği gibi donanım ve tıbbi yönden de desteklerimiz devam etmekte olduğunu söyledi.


Yeni gelen son teknoloji imkanlarla donatılmış ambulanslarımız 112 filomuza güç kattığını ifade eden Tepe, "Ambulanslarımız kesintisiz halkımıza hizmet vermektedir. Bu vesile ile ambulanslarımızı ilimize kavuşturan başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'ya teşekkür ediyoruz ve yeni ambulanslarımızın halkımıza hayırlı olmasını istiyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim