MHP' de en genç il başkanı olan İhsan Alkan 31 Martta yapılan yerel seçimlerde partisinin büyük başarı gösterdiğini söyledi. Altan partisinin ilk kez Rize'de ilçe belediyesi kazandığını ifade ederek, "MHP olarak 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarı göstererek Rize' de 3 ilçe belediye başkanlığı kazandık. Aldığımız bu belediyelerde halkımıza verdiğimiz sözleri tutup bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Parti olarak 3 ilçe belediye başkanlığının haricinde 27 belediye meclisi üyesi 2 il genel meclisi üyesi kazandık" dedi.

Alkan, "Öncelikle Rize halkı ilçede Cumhur İttifakını destekleyerek bizi teveccüh etti. Rize merkezde Sayın Rahmi Metin yüzde 72.73 bir rekor oyla ittifakın adayı olarak seçildi. MHP 50 yıllık bir siyasi harekattır. Bu güne kadar bu partide görev yapan il, ilçe başkanlarının bu başarıda payı vardır. Başarı ben değil, biz olmakla gelir. Rize halkı MHP'yi sorunların çözümünde alternatif olarak görmüştür. MHP Rize' nin problemlerinin çözümünde rol almak istediğini Rize halkına anlatmıştır. Bu başarının en büyük sebebi Rize halkının Cumhur ittifakında MHP' yi güçlendirme sebebidir. Rize halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın Rizeli olması faktörünün Rize'ye çok yansıdığına inanmamaktadır. Halkımız MHP'nin ve bizlerin Sayın Cumhurbaşkanı'na bu sorunları daha cesurca anlatabileceği düşündüğünden dolayı bize destek verdi" dedi.

MHP Rize İl başkanı İhsan Alkan, partisinin ülke genelinde olduğu gibi Rize' de de aldığı başarının altında Genel başkan Devlet bahçeli' nin yıllardır yürüttüğü tavizsiz ve dosdoğru politikalar olduğunu ifade etti. Alkan, " Önce devletim ve milletim diyen daha sonra parti anlayışıyla milletimize hizmet sunacağız. Rizeli vatandaşlarımız Genel başkanımızın ülke sıkıntılarında dik durduğu gibi MHP' nin yanında dik durmuşlardır. Bizlerde halkımızın bu teveccühün layık olup bir dahaki seçimlerde bizlerden beklentilerine karşılayarak önlerine gönül rahatlığıyla çıkacağız" dedi.

MHP Rize İl başkanı İhsan Alkan 31 Marttaki yerel seçimlerde Rize'de kazandıkları başarıyı genel seçimlerde daha ileriye götüreceklerini ifade ederek, " Rize' de amacımız 2023 seçimlerinde en az 2 milletvekilliği kazanmaktır. Son genel seçimlerde ilimizde 27 bin oy almıştık. Seçimlerden sonra il başkanı oldum. Yerel seçimlere kısa bir süre olmasına rağmen müthiş bir çalışma yaparak yerel seçimlerden 44 bin oy aldık. Bu da gösteriyor ki MHP Rize' de her geçen gün büyük bir gelişme gösteriyor. MHP' nin önümüzdeki dönemde çalışmaları Rize siyasetini şekillendirecek, sallanamaz kaya parçalarını yerinden oynatacaktır" dedi.

MHP Rize İl başkanı İhsan Alkan, yeni dönemde Rize'nin iç bölgelere doğru açılması için Salaha duble yolu projesinin onaylanıp hayata geçmesini istediklerini belirterek, "Salaha duble yolu onaylanıp hayata geçmesi konusunda MHP il ve ilçe başkanlığı olarak tüm gücümüzle çalışacağız. İnancımız odur ki Sayın Cumhurbaşkanımız yöre halkının ve bizlerin bu isteğini geri çevirmeyecektir" dedi.

Editör: TE Bilisim