31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerde hastalığı ya da engeli sebebiyle yatağa bağımlılığı vatandaşlarımızın evlerinde oy kullanabilmeleri amacıyla Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından Mobil Sandık Uygulaması' hizmeti verilecektir.

298 sayılı Kanun'da Mart ayında yapılan değişiklikle hastalığı ya da engeli sebebiyle yatağa bağımlı vatandaşların anayasal hakları seyyar sandık kurulu vasıtasıyla evlerinde oy kullanmak suretiyle kullanabilmelerinin yolu açılmıştır.

Bu hizmet il ve ilçe merkezlerinde bulunan yatalak hastaları kapsamakta olup; henüz köylerde yaşayan yatalak hastalarımız için YSK tarafından böyle bir düzenleme yapılmamıştır. Yani mobil sandık uygulamasının olmadığı yerlerde vatandaşlarımızın oy kullanabilmeleri sağlanılacaktır.

Bu nedenle sağlık problemleri nedeniyle gerek evde sağlık hizmetleri alan ve gerekse hareket etmekte zorlanan vatandaşların istemeleri durumunda sağlıklarını riske atmadan oy kullanmaları için gerekli önlemler alınmıştır.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, "Eğer sağlıkları açısından kısıtlı durumda olan vatandaşlarımız oy kullanmak isterlerse bizlerde elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 214 93 21, 212 20 27 ile 212 20 24 nolu evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezini aramaları durumunda oy verme günü sağlık personeli refakatinde evlerinden alınıp yine uygun şekilde ekibimiz gözetiminde hasta nakil araçlarımızla tekrar evlerine geri götürüleceklerdir. Bu anlamda vatandaşlarımızın söz konusu numaraları arayarak isimlerini ve adreslerini vermeleri yeterli olacaktır." dedi.

Tepe, seçim günü olan 31 Mart 2019 Pazar günü, oy kullanmaya karar veren vatandaşlarımız içinde aynı gün saat 16.00'a kadar evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezimiz bu numaralar ile açık tutularak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim