Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın "Tarımsal Yayım" projesi kapsamında "Tarımda kadın girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" çerçevesinde Rize'nin de içinde bulunduğu 17 ilde, kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan genç kadın 'Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' programını tamamlayan girişimciler için sertifika dağıtım ve ödül töreni düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen törene Vali Kemal Çeber başta olmak üzere, İşkur İl Müdürü Hasan Kiraz İl Tarım ve Orman Müdürü Şafak Bulut, KOSGEP yetkilileri ve kadın girişimciler katıldı.

Vali Çeber yapmış olduğu konuşmada "Ben Karadeniz de şunu gördüm; evinde ve yaşadığı yerde son derece sözü geçen, yönlendiren, fikirleri ile yapılacakları şekillendiren ve yapmak istediğini de kararlılıkla yapan, yaptığı işi de gayet güzel yapan bir kadın figürü, Karadeniz kadını. Sizler yer aldığınız projelerde ki gayret ve başarılarınızla toplumda yer edinen kavramları değiştirmeyi başardınız. Mesela artık İş adamı değil iş insanı deniliyor. Sizleri bu anlamda da tüm samimiyetimle tebrik ediyorum" dedi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda ilk 3'e giren proje sahibi kadın çiftçilere Vali Çeber ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül ve sertifikalarını alan girişimci kadınlarımızla toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilisim