Çay Ortaokulunda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı, Başkan Yardımcısı, Akılcı İlaç Kullanımı İl Temsilcileri, müdürlük personeli, okul öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Okul Müdürü Vahap Yıldız'ın açılış konuşmasının ardından, Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Talip Başak, akılcı ilaç kullanımının insan sağlığı ve ülke ekonomisi açısından önemine değindi.

Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yıldız Mete öğrencilere "Akılcı İlaç Kullanımı Projesi, İlaç Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, 2018 yılı Akılcı İlaç Kullanımı çalışmaları" hakkında sunum yaptı.

Ayrıca; Çay Ortaokulu öğrencileri senaryosunu kendilerinin yazdığı akılcı ilaç kullanımı ile ilgili mesajlar içeren "Aman Komşu" ve "Liseli Buluşması" adli drama gösterilerini sergilediler.

Yarışmada "Olma Bilinçsiz İlaç Esiri, Ol Sağlığının Veziri" sloganı ile 1. olan Enver Onur Aydın ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak'tan, 2. olan Kübra Şehitoğlu ödülünü Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr.Talip Başak'tan 3. olan Ümran Esra Asoğlu ödülünü Çay Ortaokulu Müdürü Vahap Yıldız'dan aldı.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Koçak ise yaptığı konuşmada, çalışmanın farkındalık oluşturduğunu, İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile Çay Ortaokulunda yapılan projenin örnek teşkil ettiğini ve ilimizde diğer okullarda da uygulanması için çalışma yapılmasının yararlı olacağını belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından projede emeği geçen Çay Ortaokulu Fen Zümresi öğretmenlerini temsilen Zümre Başkanı Nihal Şimşit Çalışkan'a çiçek takdim edildi.

Editör: TE Bilisim