Zihni Derin Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı İnanç Yazıcının teşviği ve okul idaresi ile Rize Kent Konseyinin birlikte organize ettiği programda çocuklara diyabet hastalığı hakkında bigi verildi.

Programda sunum yapan diyabet uzmanı, diyabet hastalığının belirtileri, insanları diyabete taşıyan faktörler, diyabette nelere dikkat edilmesi hakkında bilgi verdi.

Rize Haberleri

Dünyada her 6 saniyede bir kişinin diyabetten hayatını kaybettiğine dikkat çeken uzman doktor bugün 415 milyon olan diyabet hastasının 20 yıl sonra 640 milyona çıkacağını söyledi. Son 12 yıl içerisinde Türkiye'de diyabetin yüzde 90 arttığını kaydeden uzman doktor diyabette erken müdahale yapılması halinde diyabete bağlı kronik rahatsızlıklar ve organ hasarlarının önüne geçilebileceğini vurguladı Okul Aile Birliği Başkanı İnanç Yazıcı ise kendi çocuğununda diyabet hastası olduğunu belirterek şunları söyledi. Diyabet günümüzün hastalığı. Biz ilk başlarda biraz zorlansakta doktorlarımızın okulumuzun ve çevremizin desteği ile bu süreci daha rahat geçirmeye başladık. Biz kızımıza diyabetin bir yaşam tarzı olduğunu, dünyada bunun bir yaşam tarzı olduğunu, doğru beslenme ve egzersizle hastalığın sağlıklı bir şekilde seyredeceğini öğretmeye çalıştık. Sağlıklı beslenme, egzersiz ve Stresten uzak bir yaşam tarzının uygulanması halinde diyabette bile uzun yaşamın mümkün olduğunu biliyoruz dedi

Editör: TE Bilisim