Rize Öğretmenler Evi toplantı salonunda yapılan çalıştay da Engelli bireylere Engelli haklarının öğretilmesi, Engelli bireylere sahip ailelere psikolojik destek, Engelli öğrencilere eğitim hizmetleri, Engelli vatandaşlara meslek edindirilmesi, Engellilere sosyal yaşamlarına yönelik öneriler ve engellilerin günlük yaşamda karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri başlıklarında 7 masa oluşturuldu.

Rize Kent Konseyi ve Engelsiz Yaşam Derneği kadrosu ile birlikte kurum, STK ve dernek temsilcilerin de yer aldığı çalıştay masalarında belirlenen sorunlar ve ortaya konulan çözüm önerileri rapor halinde önce resmi kurumlara ardından da TBMM ve engellilerin bağlı bulundukları Bakanlıklara sunulacak.

Çalıştaya ilişkin bilgi veren Rize Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bahtiyar Çoruh Rize'de engellilere yönelik çalıştayın ilk defa yapıldığını vurgulayarak " Amacımız Rize'de engelliler hizmet veren kurumları, kuruluşları bir araya getirerek birlikte hareket sağlamak, tanışmaları sağlamak ve engelli vatandaşlarımıza daha fazla ve daha hızlı yardım yapmayı sağlamak. Kurumlardan, STK ve dernek temsilcilerinin de yer aldığı bu çalıştay da engellilerin sorunları ve çözüm önerilerini tespit ediyoruz. Çıkardığımız sonucu da Bakanlığımıza ulaştırarak engellilere en iyi şekilde hizmet verilmesini sağlayacağız.

Editör: TE Bilisim