Rize Yakamoz Restoranda düzenlenen etkinliğe Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdür Yaşar Koçak, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kültür ve Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte oluşturulan mutfakta okullarını temsilen katılım sağlayan yarışmacı Aşçı öğrenciler tarafından çeşitli yemekler pişirilerek Jüri üyelerine ikram edildi.

Geleceğin Altın şefleri yemek yarışmasına 6 ilçeden 8 farklı Meslek Lisesinin öğrencileri katıldı. Çayeli Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, İyidere, Ardeşen Fırtına Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Rize Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çamlihemşin Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ekrem Orhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fakiye Hüseyin Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Pazar Kız kulesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi katıldı.

Sabah saatlerinde hazırlanan mutfaklarda çeşitli yemekler yapan okullara 90 ar dakikalık süre verildi. Jüri üyeliklerini ise Dursun Canca, Sebahattin Okumuşoğlu ile Şener Cesur un yaptığı programda, öğrenciler 3 er kişilik guruplar halinde yaptıkları yemekleri Jüri üyelerine sundu.

Yapılan değerlendirme sonucunda Ekrem Orhan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği alırken, ikinciliği Çamlihemşin Çok programlı Anadolu lisesi, 3 üncülüğü ise Çayeli Meslek Teknik Anadolu lisesi kazandı. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yemek yarışmasına katılan öğrencilerin yemek yapma konusunda marifetleri sergiledikleri stantları gezerek yapılan yemekler hakkında bilgi alan Vali Çeber; yöresel yemek kültürünün aşılanması gerektiğini belirterek " İlk kez düzenlenen böyle bir yarışmanın ikincisini yöresel yemeklerimiz için yapmayı hedefliyoruz, Rize'nin yemek kültürü çok zengin ve bu zenginliği tesislerimizde kullanmalıyız, şu an yapılan yemek yarışmasında ulusal yemek çeşitlerine yer verildi" dedi.

Editör: TE Bilisim