Hemşin'de kentsel dönüşüm alanında incelemeler yapan Avcı, burada yaptığı açıklamada Hemşin kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgiler verdi.


Beraberinde Hemşin Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Halim Kazım Bekar ve AK Parti Hemşin İlçe Başkanı İlyas Bozak ile şantiye alanını inceleyen Avcı, 500 gün içerisinde projenin tamamlanacağını belirtti.


"HEMŞİNLİ HEMŞEHRİLEMİZLE BU GURURU YAŞIYORUZ"
Avcı, "Uzun zamandır üzerinde uğraştığımız, maalesef mahkeme kararlarıyla bu zamana kadar ertelenen Hemşin'in kentsel dönüşüm projesi bu gün itibariyle başlamış durumdadır. Hemşinli hemşehrilerimizle birlikte bu gururu yaşıyoruz." dedi.


"106 KONUT VE 24 İŞYERİ"
Avcı, "500 günlük bir süre var. İnşallah bu süreden de önce buranın dönüşümünü inşallah tamamlayacağız. Burada 106 adet konut, 24 işyeri, bir anaokulu, bir kaymakamlık lojmanı olmak üzere bir kompleks inşa edilecek." şeklinde konuştu.


"HEMŞİN TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ ÇEKİM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK"
Avcı, "Hemşin'in tabiatına çok uygun bir mimariyle birlikte burası gerçekleşiyor. Bu da bizim açımızdan son derece önemlidir. Hemşin kültürel değerleriyle Rize'de ve Türkiye'de çok önemli bir yere sahiptir. Bir taraftan bu kültürü yaşatmanın gayreti içerisindeyiz. Hemşin'i Türkiye'nin en önemli çekim merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz' diye konuştu.


Avcı şantiye alanının incelenmesinin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı ve Hemşin Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim