Çaykur Rizespor'da yıllardan beri devam eden yanlış transfer politikasına gelen yönetimlerinde devam etmesi kaçınılmaz sonu hazırladı. İki sezon önce küme düştüğü futbolcularla bir yıl aradan sonra yeni sözleşmeler imzalanarak yeniden süper lige mücadele etme isteği ile birlikte özellikle bu sezon başında yapılan transferlerin yetersizliği yeşil - mavili takımı ligin 12. Haftası itibariyle 8 puan ile sonuncu sırada bıraktı. Geçen sezon TFF 1.ligde şampiyon olan kadrodan Gökhan, Orhan, Matic Fing, Sadane,, Robin Yalçın, Petrucci, Süleyman Koç ile yeni sezonda sözleşme imzalayan yeşil mavili takım transfer ettiği 15 oyuncudan istediği verimi alamadı Kadroda yer alan 30 yaş üstü futbolcuların yeterli fiziğe sahip olamaması alınan oyuncuların 8 inin kiralık olması yapılan yanlışlıkların sonucu oldu.

Geçen sezon ligin bitimine haftalar kala şampiyonluğunu ilan ederek bir yıl aradan sonra süper lige geri dönen Çaykur Rizespor'da dönemin Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, transferin büyük bir bölümünü Mayıs ayı sonunda bitirmek istediklerini dile getirmiş, ilk olarak kaliteli bir 10 numara ile çok iyi bir santraforu kadrolarına katmak istediklerini deklare etmişti. Başkan Yardımcı'nın olmazsa olmaz olan bu iki transferi, transfer dönemin son haftasında Kayserispor' dan kiralık olarak gelen Boldrın ve Ukrayna liginden kiralık olarak gelen Gladky ile sonuçlanırken, yeşil - mavili takım bir kez daha 3 aylık transfer sürecini iyi değerlendiremediği gözlendi.

Rizespor' un yıllardır gol yükünü çeken Kweuke' nin sakatlığı nedeniyle gönderilmesi ve yerine alınan Gladky'nın bu boşluğu dolduramaması, Geçen yıl takıma katılan Kosova Milli takımının golcüsü Vedat Muriç' in yetersiz olması gol atma konusunda sıkıntılar yaşanmasına yol açtı.

Çaykur Rizespor'da bir diğer transfer hatası ise sezon başında takım kadrosunda yer alan ve sözleşmeleri devam eden iki oyuncuyu bedava göndermeleri oldu. Geçen yıl kadroda olan Recep Niyaz ve Özgür Çek' in bedava gönderilmesi, bu oyuncuların gittikleri takımlarda yıldızlaşması atmaca' nin yanlış transfer politikalarının eseri oldu. (Yorum Haber İlyas GÜR)

Editör: TE Bilisim