Adalet Bakanlığının Rize Personel Eğitim Merkezi tarafından Müdürlüğümüz personellerine "Öfke Kontrolu ve Stres Yönetimi" konularında seminer verildi. 10-11 Aralık 2018 ve 13-14 Aralık 2018 tarihlerinde 2 grup halinde verilen seminerde özellikle öfke konuları ele alındı.


Eğitimde öfke ve stresin yaşamın bir parçası olduğunu ve bununla baş etmenin öğrenilmesi gerektiği, özellikle öfkenin normal, herkes tarafından hissedilebilir, vazgeçilmeyen, güçlü fakat kontrol edilmesi öğrenilebilen bir duygu durumu olduğunu vurgulanan, hem kendimizi hem de etrafımızdaki insanları rahatsız eden öfkeyi sağlıklı bir şekilde dışa vurmak için, kızgınlığımızı neyin tetiklediğini bulmamız ve kendimizi kaybetmeden, bu nedenlerle başa çıkabileceğiniz stratejileri geliştirmemizin son derece önemli olduğunu vurgulandı.


Müdürlüğümüz personellerin bu eğitime katılımının sağlanmasnın amacı; personellerimizin stres yönetimi, öfke kontrolü vb. konularda farkındalıklarını artırarak iş verimi ve konsantrasyon düzeyinin artırılması amaçlanmıştır.


Dönem dönem benzer konularda eğitim ve seminerlere katılımların devam ettirilmesi hedeflenmekte olup öncelikle Adalet Bakanlığı Personel Eğitim Merkezi yetkililerin sağladıkları imkanlar için şükranlarımızı sunar, emeği geçen personellerine teşekkür ediyoruz.

Editör: TE Bilisim