Rize Valisi Kemal Çeber, eşi ile birlikte Talip Kahraman El Sanatları Merkezi'ni ziyaret ederek, burada kursiyerlerle bir araya geldi ve yürütülen çalışmalar hakkında El Sanatları Merkezi Müdürü Muarrem Kazanbaş'tan bilgiler aldı.


Vali Çeber, Talip Kahraman El Sanatları Merkezi'nde ki Rize Bezi dokuma, dikiş, nakış ve cam süsleme atölyelerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada; Rize bezinin, Rize kültürünün dışa yansıması olduğunu belirterek, "Rize ye özgün dokuma tezgahı yöreye has, yörenin kültürünü ince bir üslupla yansıtan desenleri, insanların günlük hayattaki ihtiyaçlarını karşılayan Rize Bezi, kültürel bir ürün olmanın yanı sıra ekonomik değeri olan bir üründür. Bu değerimizi daha iyi tanıtmalı ve pazarlamalıyız" dedi.


Talip Kahraman El Sanatları Merkezi'nde ki kursiyerlerle de sohbet eden Vali Çeber, bir toplumu ayakta tutan en önemli değerlerden birinin kültür olduğunu belirterek, "Sizler burada hem birer meslek ediniyor hem de kültürümüzü koruyarak gelecek nesillere taşınması adına büyük bir hizmeti yerine getiriyorsunuz. Bu anlamda gösterdiğiniz emek ve çabadan dolayı sizlere teşekkür ederim" dedi ve çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim