Rize Valisi Kemal Çeber, ilçe ziyaretleri kapsamında Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Salih Kurtuluş ile birlikte Çamlıhemşin ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.


Ziyaret esnasında İlçe Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Çeber, Kaymakam Kılıç'tan ilçenin genel durumu ve yürütülen projeler hakkında brifing aldı. Daha sonra İlçe Belediye Başkanı Haşimoğlu'nu da Makamında ziyaret ederek bir müddet sohbet etti.


Çamlıhemşin'de ki incelemelerine İlçe Emniyet Amirliğini ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaretle devam eden Vali Çeber, buralarda yetkililerden ilçenin genel asayişi ve yürütülen uygulamalar hakkında bilgiler aldı.


Vali Çeber, Çamlıhemşin'de ki temaslarına ilişkin yaptığı açıklamada; "İlçemiz, Ayder Yaylası'yla, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle Rize'de ki en önemli turizm merkezlerimizden biri. Rize-Artvin Havalimanı'nın tamamlanmasıyla bu bölgeye olan ilgi daha da artacak. Bu yoğunluk dikkate alınarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde Ayder Yaylasında TOKİ aracılığıyla bir kentsel dönüşüm ve değişim projesinin çalışmasına başlandı" dedi.


Vali Çeber, ayrıca yerli ve yabancı turistlerin bölgedeki doğal güzelliklere kolayca ulaşabileceği Yeşil Yol Projesinin, Çamlıhemşi'e çok daha farklı bir anlam ve açılım kazandıracağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim