Müftülük makamında verilen brifingde; İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı, Abdullah Köseoğlu ve Tuğba Kişmir ile İl Yazı İşleri Müdürü Enes Tüfekçi hazır bulundu.


Vali Çeber, ziyaretinin ilk bölümündü müftülük birimlerini gezerek, personel ile tanıştı. Daha sonra İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından yapılan sunumla; Müftülükçe Rize genelinde yürütülen din ve eğitim, Hac ve Umre, dini yayınlar, manevi rehberlik, sosyal ve kültürel faaliyetler, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler gibi çalışmalarla ilgili bilgiler Vali Çeber'e aktarıldı.


Yapılan sunumun ardından Vali Çeber; "İl Müftülüğümüz, ilimiz genelindeki cami ve Kur'an Kurslarının vatandaşlarımıza doğru dini bilgi aktarılması için görev yapmaktadır. Bu kapsamda bu dini mekanların fiziki bakımları da yine Müftülüğümüz kanalıyla gerçekleşmektedir. Bunların yanı sıra ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın dini konularda en doğru şekilde bilgilendirilmesi de büyük önem arz etmektedir. Ben yaptıkları çalışmalardan dolayı İl Müftülüğü ve diyanet çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim