Rize Valisi Kemal Çeber, kurum ziyaretleri kapsamında İl Özel İdaresini ziyaret ederek şubelerde incelemelerde bulundu ve ardından Genel Sekreter Salih Kurtuluş'tan İl Özel İdaresi'nin sahip olduğu kaynaklar, yatırım çalışmaları, hali hazırda yürütülen çalışma ve projeler hakkında brifing aldı.


Vali Çeber, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada; İl Özel İdaresi tarafından Rize genelinde eğitimden imara, tarımdan altyapıya, yol yapım bakım ve onarımından içme suları yatırımlarına kadar birçok konuda projenin hayata geçirilmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.


İl Özel İdaresince, kış mevsimi için yapılması gereken bütün ön hazırlıkların tamamlandığını belirten Vali Çeber, "Bütün çalışmalarımızı vatandaşımıza hizmet odaklı planlıyoruz. Bu itibarla da içinde bulunduğumuz kış mevsimiyle birlikte meydana gelebilecek mağduriyetlere zamanında müdahale edilebilmesi için bütün planlamaları şimdiden yaptık. Vatandaşlarımızın daha rahat yaşamasını sağlamak ve insanımızın hayat kalitesini günümüz şartlarına göre yükseltmek için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Rize'nin tüm dinamikleriyle el ele vererek hizmet kalitemizi daha da yükseltmenin gayreti içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.


Önce Sağlık.
Rize Valisi Kemal Çeber, İl Özel İdaresindeki incelemelerinin ardından İl Sağlık Müdürlüğüne geçerek, burada İl Müdürü Dr.Mustafa Tepe'den il genelinde sağlık kurumu sayısı, mevcut şartlar ve vatandaşlara sunulan hizmetler hakkında bilgiler aldı.


Vali Çeber, burada yaptığı açıklamada; Türkiye'de son yıllarda sağlık alanında büyük reformlar gerçekleştirildiğini vurgu yaparak; "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyin Erdoğan'ın himayelerinde sağlık alanında gerçekleştirilen reformlar temel sağlık hizmetlerini güçlendirdi. Evde sağlık hizmetlerinin verilmesi ve aile hekimliği yapısıyla da sağlık hizmetleri herkesin ulaşabileceği bir hale geldi. Türkiye'de gerçekleştirilen bu ciddi reformlar, birçok ülke içinde örnek teşkil etmiştir" dedi.


Sağlık alanında gerçekleştirilen bu reformlar sonucunda Rize'de de çok ciddi yatırımların yapıldığını belirten Vali Çeber, "Recep Tayyin Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Rize Devlet Hastanesi, Kaçkar Devlet Hastanesi, Onkoloji Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve daha birçoğu Rize'de sağlık alanında gerçekleştirilen büyük çaplı yatırımların başında geliyor. Bu merkezdeki uzman hekim ve sağlık hizmetleri personellerinin sayısının arttırılmış olması da hizmetin ayrı bir boyutu" dedi ve sağlığın, her şeyin başında geldiğini, tüm bu çalışmaların bu anlamda hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim