10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle, düzenlenen programa Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ümit Hüseyin Sarı, Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ve Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ile gazeteciler katıldı.


Rize Valisi Kemal Çeber, programın son bölümünde yaptığı konuşmada "Hep birlikte kamu hizmeti yürüttüğümüz bu ülkede gazeteciliğin bilgilendirme görevi önem arz etmekte. Gazeteciler kamuoyunu bilgilendirme yolunda en önemli hizmeti vatandaşlara sunmaktadır. Gazeteciler yeri geliyor hayat kurtarıyor yeri gelince de bizleri de birçok olaylardan haberdar ediyorlar. " dedi.


Doğru ve objektif haberciliğin önemine değinen Vali Çeber, "Herkesin aynı düşüncede olmasını bekleyemezsiniz. Ama her zaman sorumlu gazetecilik anlayışıyla doğru ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirmeliyiz. Hiç mi eleştirmeyeceğiz? Asla öyle değil. Bazen eleştirmek, olumsuzu söylemek doğru haberciliğin gereği olabilir" şeklinde konuştu.


Vali Çeber, " Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı Kanun'un yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana ülkemizde "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutluyoruz. Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir" ifadelerine yer verdi ve tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir kez daha kutladı.

Editör: TE Bilisim