Yeşilay'da Slogan "Bağımlılıklarla mücadele için bir nedenimiz var"

Bu yıl "Yeşilaycı olmak için bir nedenim var" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası'nda Türkiye çapında etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay'ın 99. kuruluş yıldönümünün de kutlanacağı hafta dolayısıyla Rize de de kamuoyunun bağımlılıklara karşı farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılacak.

Yeşilay'ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yeşilay Rize Şube Başkanı Selim KANDEMİR, "Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak için Rize de de çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Yeşilay 99 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor, toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalışıyor. Bizler de ilimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme, bilgilendirme çalışmalarını yapıyoruz, etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da "Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için, sağlıklı yaşamak için bir nedenim var" diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası'nda çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyleyen Şube Başkanı Kandemir açıklamasına şu şekilde devam etti: "Yeşilay, bağımlılıklara karşı mücadele veren, kökleri çok derinlere inen ve bugün yeni yapraklar, meyveler vermeye çalışan bir ağaç, bir sivil toplum kuruluşudur. Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz."

İlimizde 1 Hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:

Rize Merkez Memişağa Parkında stant faaliyetleri olacak, İyidere Fethiye Ortaokulunda Etkinlik, Rize Merkez Ticaret lisesinde Eğitim, Güneysu Halk Eğitim Merkezinde Yeşilay Haftası Programı, Güneysu Özel Bilge Kollejinde Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Yeşilay Haftası Programı, RTEÜ Yerleşkesinde Bağımlılıkla Mücadele Konferansı, Çayeli İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Eğitim, Ardeşen Türk Telekom Lisesinde Eğitim, İkizdere İlçesinde Yürüyüş Düzenlenecektir.

Editör: TE Bilisim