Atatürk Üniversitesinin vizyonunu belirlemek üzere hayata geçirilen Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi çerçevesinde birim yöneticileri ve akademisyenlerin katılımıyla 2023 Yılı Akademik İzleme ve Değerlendirme Toplantıları başladı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın başkanlığında geleneksel olarak her yıl Kasım ayında başlatılan İzleme ve Değerlendirme Toplantılarında fakülte dekanları ile yüksekokul müdürleri birimlerinde yapılan çalışmalar hakkında hazırladıkları raporları sunmaya başladı.

Rektör Yardımcıları, fakülte ve meslek yüksekokulları yönetimleri ile öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ve bir ay boyunca sürecek program, Kültür Merkezi Mavi Salonda başladı. İlk olarak Mühendislik Fakültesiyle başlayan toplantıların öğleden sonraki oturumu, Ziraat Fakültesiyle devam etti.


Birim yöneticileri ve yardımcılarının gerçekleştirdikleri sunumlar; araştırma üniversitesi performans göstergeleri, kültürel dönüşüm çalışmaları, akademik performans sonuçlarının değerlendirilmesi ve TÜBİTAK yetkinlik analizi şeklinde 4 başlık halinde gerçekleşirken, sunumlarda gelişme ve tıkanmalar da izleniyor.

“Üniversitemizin Dikkat Çekici Bu Başarısı Bizleri de Gururlandırdı”

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, her yıl düzenlenen Akademik İzleme ve Değerlendirme Toplantılarına yönetim olarak önem verdiklerini belirterek, toplantılar sonundaki çıktıların üniversitenin gelişimine ve yükselişine olumlu katkı sağladığını aktardı.

Milli Judocu Tuğçe Yeni Yıl Hedefi Paris 2024 Olimpiyatları Milli Judocu Tuğçe Yeni Yıl Hedefi Paris 2024 Olimpiyatları

Rektör Çomaklı: “Söz konusu katkıların ne kadar değerli olduğunu, üniversitelerin 30 gösterge ile performanslarının değerlendirildiği Araştırma Üniversiteleri Toplantısında görmüş olduk. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleştirdiğimiz Araştırma Üniversiteleri Toplantısında Atatürk Üniversitesi, araştırma üniversiteleri performans sıralamasında A3 kategorisinden, gösterge ile performans değerlendirmeleri sonucunda A2 kategorisine yükselerek önemli bir başarı elde etti. Üniversitemizin dikkat çekici bu başarısı bizleri de gururlandırırken, ana hedefimiz olan A1 kategorisine bizi bir adım daha yaklaştırdı” ifadelerini kullandı.

“Adını Yükseltmek İçin Çabaladığımız Bu Üniversite, Hepimizin Üniversitesi”

YÖK tarafından belirlenen göstergeler ışığında yapılması gereken çalışmalar ve ulaşılması gereken hedeflerin ne aşamada olduğuna dair toplantıların yapılacağını söyleyen Rektör Çomaklı şunları aktardı: “Fakülte ve meslek yüksekokullarında yapılan çalışmaların geri dönüşlerini almak üzere bir ay boyunca dekanlarımız ve müdürlerimizle bir araya gelerek belirlediğimiz yol haritamıza yönelik gidişatın ne aşamada olduğunu gözlemleyecek, veriler doğrultusunda başarılı bulunan yerleri ve geliştirilmesi gereken yönleri tespit edeceğiz.

Başarılarımızın devamı ve hedeflerimize ulaşma yolunda tüm gücümüzle çalışacağız. Adını yükseltmek için çabaladığımız bu üniversite, hepimizin üniversitesi. Onun için, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme noktasında elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA